Kristy Pauwels

Mijn naam is Kristy Pauwels en in 2000 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Na twee zwangerschapsvervangingen van Willemien, werk ik nu met veel plezier voor één dag per week bij Energie Herstel.

De rest van de week werk ik als ergotherapeut op de revalidatieafdeling van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Hier begeleid ik onder andere cliënten met niet aangeboren hersenletsel, overbelasting klachten en klachten bij sensorische overprikkeling.

Verder werk ik een aantal uren per week als hersenletseldeskundige bij Breinlijn. Breinlijn is een landelijk gratis loket waar cliënten en professionals terecht kunnen met alle vragen over hersenletsel. Als hersenletseldeskundige denk ik met de vraagsteller mee en verwijs ik naar de juiste en passende zorg.

De combinatie tussen het Bravis ziekenhuis en Energie Herstel is erg afwisselend. Waar ik in het ziekenhuis uiteenlopende lichamelijke en cognitieve problematiek behandel, richt ik mijzelf binnen Energie Herstel specifiek op burn-out en bore-out klachten. In dit werkveld kan ik mijn achtergrond vanuit de cognitieve revalidatie en overprikkelingsklachten op een andere manier toepassen.

Als therapeut wil ik je inzicht geven in je klachten en je laten ontdekken welke invloed je zelf uit kunt oefenen om in balans te komen en te blijven. Dit om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren en te kunnen doen wat voor jou belangrijk is. Ik zie het als een uitdaging om samen met jou dit proces te doorlopen om de regie over het leven weer in eigen handen te kunnen nemen, waarbij zelfstandigheid en kwaliteit van leven voorop staan.

 

Kwalificaties:

Naast mijn HBO opleiding ergotherapie aan de hogeschool van Amsterdam heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd om mij verder te specialiseren.

–        Sinds 2009 ben ik gespecialiseerd en gecertificeerd in Cognitieve Revalidatie Therapie (CRT) en lid van de SCR (Society for Cognitive Rehabilitation).
Cognitieve revalidatie therapie richt zich op het herwinnen van cognitieve vaardigheden (o.a. snelheid en vermogen van denken, geheugen, concentratie, probleemoplossend vermogen, planning en organisatie, balans in activiteiten gedurende de dag), die ten gevolge van hersenletsel beperkt, veranderd of verdwenen zijn. Doel van de therapie is het verbeteren van de vaardigheden om alledaagse handelingen weer te kunnen uitvoeren. De therapie bevat het opnieuw leren van vaardigheden, het leren om strategieën toe te passen en het leren gebruik te maken van externe hulpmiddelen (bron: cognitieverevalidatie.nl).

–        Cursus gericht op het behandelen en omgaan met klachten van sensorische overprikkeling

–        PRPP assessment- De PRPP staat voor Percieve Recall Plan Performe
Ofwel waarnemen, herinneren, plannen en uitvoeren, en is een observatie instrument om cognitie en perceptie te beoordelen bij volwassenen die problemen hebben met informatieverwerking.
Middels dit instrument kan een ergotherapeut kijken en analyseren wat de cognitieve problemen van iemand zijn tijdens het uitvoeren van een gewone taak. Door de analyse waar het mis gaat is een snelle verbinding gelegd naar de juiste interventie of strategie om het handelen te verbeteren.

–        Activiteitenweger
Een model dat als hulpmiddel ingezet kan worden voor het plannen van dagelijkse activiteiten. Met de activiteitenweger maakt u de belasting (dat wat u wilt doen) voor uw dag of week meetbaar. Deze methode kan gebruikt worden voor het vinden van een balans tussen wat u kunt en wat u doen en/of voor het opbouwen van de algemene belastbaarheid (dat wat u kunt)

Verder houd ik mij bezig met de ontwikkeling van mijn vak en ben ik betrokken bij het beoordelen van eindopdrachten (casuïstiek) van ergotherapeuten die de opleiding tot cognitieve revalidatie therapeut volgen.